Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

3 participants

Page 2 sur 3 Précédent  1, 2, 3  Suivant

Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Fietsostrade krijgt in Herentals 5 bruggen en een tunnel

Message  velo-ravel.net Sam 29 Avr 2017 - 10:20

http://nnieuws.be/artikel/fietsostrade-krijgt-herentals-5-bruggen-en-een-tunnel


Het project van de provinciale fietsostrade tussen Herentals en Balen krijgt steeds meer vorm.

Volgend jaar al wordt er begonnen met een fietsbrug over het Kempens Kanaal in Herentals. De fietsersbrug komt er vlakbij de spoorwegbrug aan de jachthaven. Het gaat om een boogbrug.

Ook in de buurt van het station, de volkstuintjes kan het woon-, school- en werkverkeer over een brede fietsostrade.

Het project van de fietsostrade wordt door het provinciebestuur op 14 mei met een infostand op de Grote Markt voorgesteld.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Re: L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

Message  velo-ravel.net Jeu 18 Mai 2017 - 12:27

https://www.provincieantwerpen.be/leefomgeving/fietsen/kalender-fietsen.masterdetail.html/p_detail_url/nl/drem/dienst-mobiliteit/kalender/fietsbeleid/201705_infotentoonstelling-f105.period_1.htmlInfo-tentoonstelling fietsostrade Herentals-Balen

Bekijk de ontwerpplannen van de fietsostrade F105 in Balen op een doorlopende infotentoonstelling. Stel je vragen en geef je opmerkingen.
Datum

   woensdag 31 mei 2017 van 16 uur tot 21 uur

Traject fietsostrade F105
©provincie Antwerpen

Tijdens de maanden mei en juni organiseert de provincie Antwerpen, samen met de steden en gemeenten Geel, Balen, Olen, Herentals en Mol, een info-tentoonstelling om de ontwerpplannen voor de F105 aan de inwoners voor te stellen. De F105 is de fietsostrade tussen Herentals en Balen. De aanleg ervan maakt dat je vlot, veilig en comfortabel kan fietsen van Herentals naar Geel.  

Nu de ontwerpplannen klaar zijn, bereidt de provincie Antwerpen samen met de steden en gemeenten de omgevingsvergunningaanvraag en de aanleg van de F105 fietsostrade Herentals-Balen voor. Die F105 loopt langs de spoorweg van Herentals over Olen, Geel, Mol en Balen. Met een totale afstand van 26 kilometer fiets je zo dwars door de Kempen van west naar oost of omgekeerd.
Fietsostrade

De fietsostrades vormen de ruggengraat van het provinciale netwerk dat is uitgetekend voor functioneel fietsverkeer (gebruik van de fiets in woon-werk-, woon-school- en woon-winkelverkeer). Ze brengen de fietser, zowel op korte als op lange afstanden, zo snel mogelijk naar zijn bestemming. De andere routes van het netwerk zorgen dan weer voor vlotte aansluitingen naar lokale bestemmingen zoals bedrijvencentra, scholen en stadscentra
Info-tentoonstelling

Tijdens 5 info-tentoonstellingen, één in elke gemeente en stad langs het traject, stellen we de ontwerpplannen graag voor aan de inwoners en geïnteresseerden.
De info-tentoonstellingen zijn doorlopend van 16 tot 21 uur geopend. Iedereen van harte welkom wanneer het hem/haar past.

   Info-tentoonstelling Balen: 31 mei 2017 van 16 tot 21 uur in De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1, Balen
   Info-tentoonstelling Olen: 6 juni 2017 van 16 tot 21 uur in het gemeentehuis, Dorp 1, Olen
   Info-tentoonstelling Mol: 7 juni 2017 van 16 tot 21 uur in het gemeentehuis, Molenhoekstraat2, Mol
   Info-tentoonstelling Geel: 8 juni 2017 van 16 tot 21 uur in het stadhuis, Werft 20, Geel
   Info-tentoonstelling Herentals: 22 juni van 16 tot 21 uur in de Lakenhal, Grote Markt, Herentals

Steunpunt Fiets Provincie Antwerpen
E-mail
fietsen@provincieantwerpen.be
T
03 240 66 25
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Provincie plant 32 km fietsostrade van Herentals tot Balen

Message  velo-ravel.net Jeu 1 Juin 2017 - 9:59

http://www.gva.be/cnt/bltma_02906120/provincie-plant-32-km-fietsostrade-van-herentals-tot-balen


De Provincie Antwerpen wil een fietsostrade aanleggen tussen Herentals en Balen. De plannen worden de komende weken voorgesteld in de betrokken gemeenten.

Een fietsostrade is een lange en rechtlijnige fietsroute die zich meestal naast een spoorlijn of een kanaal bevindt. Op die manier kunnen pendelaars, scholieren en recreatieve fietsers zich heel vlot en veilig verplaatsen. De Provincie Antwerpen wil zo'n fietsostrade aanleggen die langs de spoorweg van Herentals over Olen, Geel, Mol en Balen loopt.

De route is in totaal 32 kilometer lang. "Wij leggen 18,8 km extra fietspad aan", zegt gedeputeerde Luc Lemmens (N-VA). "De investering bedraagt 30 miljoen euro, inclusief 8,5 miljoen euro voor de aanleg van negen bruggen en twee tunnels. De grootste ingrepen zijn een fietstunnel onder de ring van Geel, een tunnel onder Koulaak in Herentals en een brug over het kanaal Herentals-Bocholt." De Provincie Antwerpen wil in het voorjaar van 2018 starten met de werkzaamheden. Als alles vlot verloopt, is de volledige fietsostrade klaar tegen eind 2022.

De komende weken vindt in elke betrokken gemeente een infotentoonstelling plaats voor de inwoners. Balen beet woensdag de spits af. De volgende infotentoonstellingen vinden plaats op 6 juni in het gemeentehuis van Olen, op 7 juni in het gemeentehuis van Mol, op 8 juni in het stadhuis van Geel en op 22 juni in de Lakenhal in Herentals, telkens van 16 tot 21u.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Fototentoonstelling rond fietsostrade is een aanrader

Message  velo-ravel.net Dim 4 Juin 2017 - 10:01

http://nnieuws.be/artikel/fototentoonstelling-rond-fietsostrade-een-aanrader


De Provincie Antwerpen legt oost-westfietsverbinding aan tussen Herentals en Balen. In de maanden mei en juni organiseert de provincie Antwerpen, samen met de steden en gemeenten Geel, Balen, Olen, Herentals en Mol, vijf info-tentoonstellingen om de ontwerpplannen voor de F105 aan de inwoeners voor te stellen. De F105 is de fietsostrade tussen Herentals en Balen.

Nu de ontwerpplannen klaar zijn, bereidt de provincie Antwerpen samen met de steden en gemeenten de omgevingsvergunningaanvraag en de aanleg van de F105 fietsostrade Herentals-Balen voor. Die F105 loopt langs de spoorweg van Herentals over Olen, Geel, Mol en Balen. Met een totale afstand van 36 kilometer fiets je zo dwars door de Kempen van west naar oost of omgekeerd.

Wat zijn fietsostrades?

De fietsostrades vormen de ruggengraat van het provinciale netwerk dat is uitgetekend voor functioneel fietsverkeer (gebruik van de fiets in woon-werk-, woon-school- en woon-winkelverkeer). Ze brengen de fietser, zowel op korte als op lange afstanden, vlot en comfortabel naar zijn bestemming, zoals bedrijvencentra, scholen en stadscentra.

Waar de fietsostrades al klaar zijn, wordt er druk en enthousiast gefietst door scholieren, pendelaars en recreatieve fietsers.
Fietsostrades bevinden zich naast een spoorlijn of een kanaal omdat die routes een rechtlijnige koers volgen. Waar mogelijk verloopt het fietsverkeer afgescheiden van het autoverkeer. Naast de spoorlijn passeert de fietsostrade langs de treinstations, handig voor wie zijn fiets in combinatie met de trein gebruikt.

Op de fietsostrades zijn er zo veel mogelijk conflictvrije kruispunten. Waar de fietsostrade toch een andere weg kruist, zijn er fietsbruggen, –tunnels of krijgen de fietsers bij voorkeur voorrang zodat ze veilig en ongestoord kunnen fietsen. De ambitie voor de fietsostrade is groot, ze moet aan de hoogste eisen voldoen: een degelijke verharding in asfalt, verlichting en een goed onderhoud bieden de fietser een aangename rit.

Waarom de fietsostrade Herentals-Balen?

De keuze voor de fietsostrade Herentals-Balen is weldoordacht. "De fietsostrade Herentals-Balen loopt door drie kleinere stedelijke gebieden met heel wat werk- en schoolbestemmingen. Langs deze Kempense fietsostrade liggen maar liefst 400 bedrijven, 161 scholen en tal van sportverenigingen. De fietsostrade Herentals-Balen maakt van de fiets een waardig alternatief voor de wagen" legt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit, uit.

"Het AZ St-Elisabeth in Herentals speelt bijvoorbeeld al in op de komst van de fietsostrade. Zij lieten onlangs door het mobiliteitspunt van de provincie Antwerpen een mobiscan uitvoeren om hun woon-werkverkeer te verduurzamen, hun fietsbeleid te optimaliseren en meer in te zetten op duurzame mobiliteit."

Meer info-tentoonstellingen

Tijdens 5 info-tentoonstellingen, één in elke gemeente en stad langs het traject, stelt de provincie de ontwerpplannen graag voor aan de inwoners en geïnteresseerden.

De info-tentoonstellingen zijn doorlopend van 16 tot 21 uur geopend. Iedereen is van harte welkom wanneer het hem/haar het beste past.

Praktische Info

Info-tentoonstelling Olen:
6 juni 2017 van 16 tot 21 uur in het gemeentehuis, Dorp 1, Olen.

Info-tentoonstelling Mol:
7 juni 2017 van 16 tot 21 uur in het gemeentehuis, Molenhoekstraat 2, Mol.

Info-tentoonstelling Geel:
8 juni 2017 van 16 tot 21 uur in het stadhuis, Werft 20, Geel.

Info-tentoonstelling Herentals:
22 juni 2017 van 16 tot 21 uur in de Lakenhal, Grote Markt, Herentals.

Meer info:
www.antwerpenfietsprovincie.be of Steunpunt Fiets via fietsen@provincieantwerpen.be
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Presentatie F105: fietsostrade Herentals - Balen

Message  velo-ravel.net Ven 4 Aoû 2017 - 9:29

https://www.provincieantwerpen.be/content/dam/provant/drem/dienst-mobiliteit/fietsbeleid/PR_FOS_Herentals_Balen_website.pdf
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Omgevingsvergunning Rozenberg - kanaal Dessel-Kwaadmechelen [Balen]

Message  eeuwige reiziger Dim 14 Jan 2018 - 11:21

Vergunning voor Mols luik van fietsostrade
Het Nieuwsblad/Regionaal: Kempen,
vrijdag 12 januari 2018, blz. 1

De aanleg van de fietsostrade tussen Herentals en Balen komt weer een stap dichterbij. De bestendige deputatie van de provincie Antwerpen heeft een omgevingsvergunning gegeven voor de aanleg van de snelle fietsverbinding op het Molse grondgebied. De vergunning heeft betrekking op de aanleg van de fietsweg naast de spoorlijn tussen de Rozenberg en de oostelijke oever van het kanaal Dessel-Kwaadmechelen in Balen. In Mol worden enkele bestaande fietspaden in het spoor mee geïntegreerd. De aanleg gebeurt in verschillende stappen in de betrokken gemeentes.

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Groen licht voor tunnel fietsostrade in Geel

Message  velo-ravel.net Sam 24 Fév 2018 - 7:08

http://www.rtv.be/artikels/groen-licht-voor-tunnel-fietsostrade-geel-a50780


De provincie heeft het licht op groen gezet voor de bouw van een fietstunnel onder Ring van Geel. De tunnel zal een onderdeel zijn van de fietsostrade tussen Herentals en Balen. Oorspronkelijk was die niet voorzien, maar onder druk van de Fietsersbond werd die toch opgenomen in de plannen. Als alles goed gaat kunnen de werken nog dit jaar beginnen.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Voorbereidende werken

Message  eeuwige reiziger Mar 10 Avr 2018 - 9:28

Voorbereidende werken fietsostrade F105 Herentals-Balen
28.03.2018

Dit jaar starten de werken aan de fietsostrade F105 Herentals-Balen. Voor de eerste spade de grond in kan, starten in april enkele voorbereidende werken.

In Olen, Geel en Mol worden 6 slechte duikers, dit zijn kokers die het water uit beken en grachten onder de spoorlijn verbinden, vervangen. Tijdens deze werken vervangt en verlengt de aannemer de duikers zodat ze in de toekomst het water onder de spoorlijn en de fietsostrade kunnen leiden.

In Mol en Balen liggen de kabels van Infrabel op de plaats waar de fietsostrade komt. Omdat er op deze kabels geen verharding mag komen, worden ze dichter tegen het spoor gelegd.

Als alles goed gaat kan daarna de aanleg van de fietsostrade starten.

https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/drem/dienst-mobiliteit/fietsbeleid/f105-herentals-balen/nieuws-fietsostrade-herentals-balen.masterdetail.html/p_detail_url/nl/drem/dienst-mobiliteit/nieuws/fietsbeleid/20180328_f105_voorbereidende-werken.html

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Fietstunnel Rauwelkoven [Geel]

Message  eeuwige reiziger Lun 1 Oct 2018 - 0:24

Werken aan fietstunnel onder ring starten in najaar
25 september 2018

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

GEEL - Voor de fietsostrade Herentals-Balen gaat de provincie Antwerpen een fietstunnel onder de ring bouwen ter hoogte van Rauwelkoven. De werken aan de bouw van de 35 meter lange tunnel starten dit najaar.

“De fietsers moeten zich op Rauwelkoven niet langer in gemengd verkeer begeven. Op deze manier wordt onder andere ook de Thomas More-hogeschool vanuit het centrum veel beter bereikbaar”, legt Luk Lemmens (N-VA), gedeputeerde voor Mobiliteit, uit. De werken aan de bouw van de 35 meter lange tunnel starten dit najaar. De aannemer bouwt de tunnel eerst naast het spoor, aan de zijde van Larum (richting Olen).

Paasweekend
“Een spannend moment zal het plaatsen van de tunnel worden. Tijdens het paasweekend volgend jaar sluiten we de ring af en schuiven we de tunnel erin”, vult Lemmens aan. Aansluitend volgt de afwerking van de betonnen tunnel, nadien volgt de aanleg van het fietspad.

”De uitwaaierende tunnelmonden, een centrale lichtschacht en aangepaste led-verlichting maken de tunnel aangenaam om door te fietsen”, zegt burgemeester Vera Celis (N-VA).

”De hinder voor omwonenden blijft gelukkig beperkt. Het inschuiven van de tunnel zelf neemt zelfs slechts één weekend in beslag.”
De provincie betaalt voor de bouw van deze fietstunnel 1,4 miljoen euro, waarvan 600.000 euro gesubsidieerd werd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

https://www.hln.be/regio/geel/werken-aan-fietstunnel-onder-ring-starten-in-najaar~a9975223/


Tunnel van fietsostrade schuift in één weekend onder Ringlaan
24/09/2018

GEEL - Een van de grootste ingrepen bij de aanleg van de fietsostrade ­Herentals-Balen is de constructie van een fietstunnel onder de Geelse Ringlaan over de spoorweg bij Rauwelkoven. Of beter gezegd: de bouw van een fietstunnel naast het spoor om die nadien op zijn plek te schuiven.

Het is al een knelpunt sinds het begin van het opstellen van de plannen van de fietsostrade tussen Herentals en Balen: het punt waar de Geelse ringlaan met een brug over de verbindingsweg Rauwelkoven en de spoorlijn heen gaat. Die veilige fietsverbinding volgt bijna over de volledige afstand van 35 kilometer de treinverbinding tussen de gemeentes. Maar in de buurt van het voetbalstadion van ASV Geel zouden de fietsers het nieuwe fietspad moeten verlaten om samen met het andere verkeer op Rauwelkoven onder de brug van de Ring door te rijden.

“En die baan is voor fietsers helemaal niet veilig”, zegt Johan Alen van Fietsersbond Geel. “Het is een weg met onoverzichtelijke bochten en twee aansluitingen naar de ringlaan toe. Bovendien is uit snelheidsmetingen herhaaldelijk gebleken dat auto's hier veel te snel rijden, met soms zelfs snelheden tot 104 kilometer per uur . Sinds de overheden zo'n vijf jaar geleden met de plannen voor de fietsostrade op de proppen zijn gekomen, zijn we blijven pleiten voor de aanleg van een fietstunnel op deze plek.”

1,4 miljoen euro

Dat er flankerende maatregelen nodig zijn, hadden de provincie Antwerpen en het Vlaamse Gewest ook meteen in de gaten, maar het kostte verscheidene jaren om de budgetten rond te krijgen. Want aan de bouw van de fietstunnel hangt een prijskaartje van bijna 1,4 miljoen euro. Op het deel tussen Herentals en Geel plant de provincie liefst twee tunnels en vijf bruggen, samen goed voor 9 miljoen euro.

Schuifwerk

“Het doel is dat de fietsers op een snelle, maar vooral veilige manier op school of hun werk kunnen geraken. Ook de studenten van Thomas More zijn daar zeker bij gebaat”, zeggen gedeputeerden Luk Lemmens (N-VA) en Peter Bellens (CD&V) van de provincie Antwerpen. “De voorbereidingen voor de tunnel starten half november, in het paasweekend van 2019 wordt de tunnel op zijn plaats geschoven.”

Want de Arendonkse aannemer Mols gaat geen tunnel graven door de brughelling, maar schuift een afgewerkte tunnel op zijn plek. “Het is veel goedkoper om de tunnelkoker eerst apart te bouwen en pas nadien op zijn plaats te schuiven”, zegt Geert Tormans van Mols.

Street art

Volgens de timing schuift de aannemer de tunnel in het verlengde paasweekend van volgend jaar op zijn plaats. “Dat wil zeggen dat we in dat ene weekend het asfalt van de ringlaan afschrapen, over de hele breedte de brugbedding uitgraven, de tunnel op zijn plaats brengen en de brughelling en het wegdek erboven weer aanwerken. Dat weekend is de ringlaan drie dagen volledig onderbroken, maar het is een korte pijn. Laten we hopen dat we bij het afgraven van de bedding niet voor onaangename verrassingen komen te staan, want we weten natuurlijk niet welke materialen er indertijd gebruikt zijn”, zegt Tormans. Het staat vast dat het huzarenstukje in april volgend jaar veel bekijks krijgt.

De stad hoopt dat de afgewerkte tunnel nadien via een artistiek schilderproject kan worden opgefleurd. “Door dergelijke street art kunnen we ook vermijden dat plaatselijke graffitikunstenaars hun tags gaan achterlaten”, zeggen burgemeester Vera Celis en schepen Bart Julliams (N-VA) van Geel. En ook de Fietsersbond toont zich erg tevreden. “We zijn blij dat we met de overheden samen konden werken om tot dit project te komen”, zegt Alen.

https://www.gva.be/cnt/dmf20180924_03780306/tunnel-van-fietsostrade-schuift-in-een-weekend-onder-ringlaan


Dernière édition par eeuwige reiziger le Ven 5 Oct 2018 - 17:20, édité 1 fois (Raison : G)

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Verbinding met Engels Kamp [Geel]

Message  eeuwige reiziger Jeu 10 Jan 2019 - 18:46

Trage weg ‘Engels Kamp’ wordt doorgetrokken
Wouter Demuynck 09 januari 2019

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

GEEL - In het speelbos aan het Engels Kamp is een deel van de oude spoorwegverbinding eerder al omgevormd tot fiets- en wandelpad. Dat traject wordt nu doorgetrokken tot aan de toekomstige fietsostrade Herentals-Balen. Op die manier kan elke fietser of wandelaar vanuit Kievermont zich rustig begeven richting Geel-centrum of zijn reis verderzetten via de toekomstige fietsostrade.

Trage wegen zijn weggetjes, paden of verbindingen die in de eerste plaats bedoeld zijn voor wandelaars en fietsers. In 2015 werd het speelbos ‘Engels Kamp’ officieel geopend in een deel van het voormalig militair domein Geel-Kievermont langs de Retieseweg. In dat project werd een flink stuk van de oude spoorwegverbinding omgevormd tot een mooi toegankelijk fiets- en wandelpad in het speelbos zelf tot aan Nieuwland.

Nu wordt in samenwerking met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete dit traject op dezelfde manier doorgetrokken tot aan de toekomstige fietsostrade Herentals–Balen. Op die manier kan elke fietser of wandelaar vanuit het speelbos zich rustig begeven richting het centrum van Geel of zijn reis verderzetten zodra de fietsostrade is gerealiseerd. Net zoals in het speelbos geven strategisch geplaatste horizontale boomstammen in combinatie met voorrangsborden aan wanneer de fietser of wandelaar een oversteekplaats aan de openbare weg nadert. Ook wordt er ter hoogte van Buitenblokken een rustplek voorzien.


https://www.hln.be/regio/geel/trage-weg-engels-kamp-wordt-doorgetrokken~a9226df2/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Re: L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105

Message  velo-ravel.net Dim 13 Jan 2019 - 9:14

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 7639
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Re: Fietstunnel Rauwelkoven [Geel]

Message  eeuwige reiziger Mer 3 Avr 2019 - 11:47

Geelse Ring tijdens paasweekend afgesloten voor inschuiven van fietstunnel
2 april 2019

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

GEEL De fietstunnel ter hoogte van Rauwelkoven, onderdeel van de fietsostrade Herentals-Balen, zal tijdens het paasweekend onder de Ring geschoven worden. De Ring zal daarom op die plaats volledig afgesloten zijn voor het verkeer van vrijdag 19 april om 9 uur tot en met dinsdag 23 april om 6 uur.

De werken aan deze fietstunnel startten in het najaar van vorig jaar. De bouw van de 35 meter lange fietstunnel gebeurde naast het spoor, aan de zijde van Larum. De betonnen constructie wacht nu om op zijn plaats geschoven te worden. Dat huzarenstukje zal tijdens het paasweekend gebeuren. Daarvoor is de Ring ter hoogte van Rauwelkoven afgesloten van vrijdag 19 april om 9 uur tot dinsdag 23 april 6 uur.

Aan de verkeerslichten op het kruispunt tussen de Ring en Larumseweg is de Ring volledig afgesloten. Aan de andere kant van de brug is de Ring afgesloten net na de afslag naar Rauwelkoven. De afrit naar Rauwelkoven, aan de kant van Larum, en de oprit aan de kant van het voetbalstadion kan wel het hele weekend gebruikt worden.

Na het paasweekend volgt nog de afwerking van de betonnen tunnel. Vervolgens staat later dit jaar de aanleg van het fietspad op de planning. De fietstunnel kan voorlopig dus nog niet gebruikt worden.

Omwille van de veiligheid zijn er tijdens de werken in het paasweekend geen omstaanders toegelaten op de werf. Wie toch nieuwsgierig is, kan toekijken van buiten de werfzone.


https://www.hln.be/regio/geel/geelse-ring-tijdens-paasweekend-afgesloten-voor-inschuiven-van-fietstunnel~aa6ad660/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Start aanleg fietssnelweg [Geel]

Message  eeuwige reiziger Jeu 23 Mai 2019 - 8:57

Aanleg fietsostrade Herentals-Balen start op 27 mei in Geel
21 mei 2019

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

GEEL - Op 27 mei start de aannemer met de aanleg van de fietsostrade tussen de Langstraat en Rauwelkoven in Geel, waarmee de eerste 2,7 kilometer van de fietsostrade Herentals-Balen wordt aangelegd. De kostprijs van die aanleg bedraagt 2 miljoen euro.

“De realisatie van de fietsostrade F105 Herentals-Balen draait eigenlijk al op volle toeren met de bouw van een fietstunnel aan de Koulaak in Herentals, een fietsbrug over het kanaal Bocholt-Herentals en de realisatie van de fietstunnel onder de Ring van Geel”, aldus Luk Lemmens (N-VA), gedeputeerde voor Mobiliteit. Op 27 mei start de aannemer met de werken, met uitzondering van de werken tussen Buiteneinde en Rauwelkoven. Daar starten de werken van zodra de provincie Antwerpen zekerheid heeft over de eigendomsstructuur.

Tijdens de werken is geen omleiding voorzien. Het vrachtverkeer maakt gebruik van de bestaande wegen. Op kruispunten en spooroverwegen staan wel verkeersborden om de weggebruiker attent te maken op het werfverkeer. De werken nemen zo’n 165 werkdagen in beslag, al is dat onder voorbehoud en afhankelijk van weersomstandigheden en onvoorziene werken.

Op donderdag 23 mei organiseert de provincie een infomarkt in parochiecentrum Larum. Tussen 17 en 20 uur licht de provincie er de werken toe, hoe die precies verlopen en de timing van de werken. Je krijgt er niet alleen concrete informatie, maar ook de kans om vragen te stellen aan de projectleiders van de provincie Antwerpen.


https://www.hln.be/in-de-buurt/geel/aanleg-fietsostrade-herentals-balen-start-op-27-mei-in-geel~a439ca34/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Aanleg fietssnelweg [Geel] & fietstunnel spoorweg [Herentals]

Message  eeuwige reiziger Mar 3 Sep 2019 - 19:01

Primeur in de wegenbouw: dubbelzijdige betonmachine wordt gebruikt bij aanleg fietsostrade
30 augustus 2019

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

GEEL - Bij de aanleg van de fietsostrade Herentals-Balen in Geel was er deze week een primeur met het gebruik van een dubbelzijdige betonmachine. Aannemer groep Colas ontwikkelde de machine speciaal voor de fietsostrade van de provincie Antwerpen.

De fietsostrade is een fietsweg van 20 km, waarvan 3 km in Geel. De aanleg van het stuk in Geel stelde de aannemer voor bouwkundige uitdagingen, waaronder het plaatsen van de boordstenen die ervoor moeten zorgen dat de asfalt op zijn plaats blijft liggen. De groep Colas zocht naar een oplossing om in een beperkte werkruimte met een betonmachine toch de lijnvormige elementen aan beide zijden van de weg gelijktijdig te kunnen uitvoeren. Daarvoor werd een bestaande slipformpaver, een machine die al rijdend betonnen boordstenen plaatst, omgebouwd in samenwerking met constructeur Wirtgen Group.

“De grootste uitdaging lag in het optimaliseren van de stabiliteit van de omgebouwde machine, aangezien deze ontworpen is om slechts aan één zijde beton te plaatsen”, licht Bart Thijs van Colas Noord nv toe. “Daarenboven diende de hoeveelheid aangeleverde beton onafhankelijk te kunnen worden gedoseerd in functie van het verbruik aan de twee verschillende zijden. Op het project van de fietsostrade in Geel diende een zeer smalle en hoge boordsteen met ingebouwde stut te worden gegoten, wat de moeilijkheidsgraad verhoogde. Het gevaarte heeft daarom vier rupsbanden en een dubbele offset mal die door Colas zelf is uitgedacht en getekend. Wirtgen Group zorgde op haar beurt voor het design van de dwarsband en de verdeelworm voor de zijdelingse betontoevoer en bouwde alle ontworpen stukken. We zijn erg trots op het eindresultaat.”

De werken op de fietsostrade gaan inmiddels vlot vooruit. “Volgende week plaatsen we opnieuw een fietstunnel, deze keer onder de spoorweg in Herentals”, zegt gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA). “Mogelijk kunnen we het eerste deel van deze fietsostrade - tussen de Langstraat en Rauwelkoven in Geel - nog dit najaar openstellen voor het publiek.”


https://www.hln.be/in-de-buurt/geel/primeur-in-de-wegenbouw-dubbelzijdige-betonmachine-wordt-gebruikt-bij-aanleg-fietsostrade~a495c1f3/


Project fietstunnel Herentals Koulaak

Provincie Antwerpen bouwt een fietstunnel van 14 meter lang onder spoorlijn 15 ter hoogte van Koulaak in Herentals. De fietstunnel maakt deel uit van de fietsostrade F105 Herentals-Balen. De werken startten in het najaar van 2018.

Voor de provincie Antwerpen zorgt deze fietstunnel voor een veilige verbinding tussen de noord- en zuidzijde van de spoorweg als onderdeel van een veilige, vlotte en comfortabele fietsostrade. Op deze manier worden de woongebieden ten zuiden en ten noorden van de spoorlijn met elkaar verbonden. Het was bovendien niet mogelijk om het volledige traject langs de noordzijde richting station Olen aan te leggen. Met deze trajectkeuze is vermeden dat de fietsostrade F105 ter hoogte van Koulaak een Natura 2000-gebied moet kruisen. Natura 2000 is een Europees netwerk van beschermde gebieden, waarmee Europa de achteruitgang van de natuur een halt toeroept.

Bouw fietstunnel
In het najaar van 2018 startte de aannemer met voorbereidende werken en het bouwen van de keermuren. Aansluitend worden nutsleidingen, die de bouw van de tunnel verhinderen, verplaatst. In de periode mei-augustus 2019 bouwt de aannemer de tunnel aan de zijde van Koulaak om vervolgens tegen het najaar van 2019 de tunnel onder de sporen te kunnen plaatsen.

De aanleg van deze fietstunnel kost 1,3 miljoen euro. De provincie Antwerpen kan rekenen op financiële steun van de Vlaamse overheid en van EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Fietsostrade F105 Herentals-Balen
De fietsostrade Herentals-Balen loopt door drie kleinere stedelijke gebieden met heel wat werk- en schoolbestemmingen. Langs deze fietsostrade liggen maar liefst 400 bedrijven, 160 scholen en tal van sportverenigingen.
De effectieve aanleg van het fietspad in de omgeving van Herentals start pas na de werken van de fietstunnel Koulaak en de vijf fietsbruggen op het traject in Herentals.

https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/drem/dienst-mobiliteit/fietsbeleid/fietsostrades/f105/werken-fietstunnel-herentals-koulaak.html

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Fietstunnel Koulaak [Herentals]

Message  eeuwige reiziger Mar 10 Sep 2019 - 18:18

Fietstunnel wordt op twee dagen tijd onder spoorlijn geschoven
6 september 2019

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

HERENTALS Dit weekend wordt ter hoogte van Koulaak, in Herentals, een fietstunnel van 14 meter lang onder de sporen geschoven voor de aanleg van de fietsostrade tussen Herentals en Balen. Aannemer Mols heeft zo’n twee dagen de tijd om die omvangrijke klus te klaren. Door de werken is er een weekend lang geen treinverkeer mogelijk tussen Herentals en Mol.
Zaterdag om 0.30 uur start de aannemer met het opbreken van de spoorlijn. Nadien graven de arbeiders een doorgang, wordt de fietstunnel erin geschoven en leggen ze de spoorlijn opnieuw aan. Die klus moet in een tijdspanne van maximum 55 uur gebeuren, want maandagmorgen om 6 uur is er opnieuw treinverkeer voorzien op spoorlijn 15. “We moeten van de ene naar de andere kant van de spoorweg geraken, omdat we verderop met een Natura 2000-gebied zitten en we hebben geen toestemming gekregen om daar de fietsostrade aan te leggen. Daarom schuiven we een fietstunnel van 14 meter lang en 7 meter breed onder de sporen”, licht Luk Lemmens (N-VA), gedeputeerde voor Mobiliteit, toe.

De fietstunnel kan pas gebruikt worden als ook het fietspad van de gehele fietsostrade is aangelegd. De aanleg daarvan start pas na de aanleg van de drie bruggen verderop het traject. Aan de brug over het Kempisch kanaal worden de laatste werken uitgevoerd. Nadien volgen nog een fietsbrug in de Sint-Jobstraat en een fietsbrug over de Kleine Nete. Eerder schoof de provincie Antwerpen ook al een fietstunnel onder de ring van Geel. Gedeputeerde Luk Lemmens verwacht dat alle werken binnen twee jaar en vier maanden afgerond zullen zijn, waarna de eerste fietsers kunnen gebruiken maken van de fietstunnel en de rest van de fietsostrade.

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

“Als stad zijn we de provincie zeer erkentelijk voor de investeringen in fietscomfort. De gebruikscijfers tonen aan dat de Herentalsenaar er dankbaar gebruik van maakt, dus we kijken ernaar uit om de nieuwe fietstunnel volop in te fietsen”, aldus schepen van Mobiliteit Yoleen Van Camp (N-VA). De kostprijs voor de aanleg van deze fietstunnel bedraagt 1,3 miljoen euro. De provincie ontving 629.200 euro van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en 629.200 euro van de Vlaamse overheid. “Het totale kostenplaatje van de fietsostrade Herentals-Balen bedraagt meer dan 30 miljoen euro, waarvan 9 miljoen euro gereserveerd is voor twee fietstunnels en 9 fietsbruggen”, besluit gedeputeerde Lemmens.


https://www.hln.be/in-de-buurt/herentals/fietstunnel-wordt-op-twee-dagen-tijd-onder-spoorlijn-geschoven~a25d6231/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Re: Bouw fietsbrug over Kanaal start in 2018

Message  eeuwige reiziger Ven 13 Sep 2019 - 17:38

FIETSBRUG VAN MEER DAN HONDERD METER OVER KANAAL BOCHOLT-HERENTALS
8 juli 2019

Donderdag 4 juli 2019 vertrokken vanuit Balen vier schepen met de verschillende brugdelen voor de fietsbrug over het kanaal Bocholt-Herentals op hun dek. Deze fietsbrug maakt deel uit van de fietsostrade F105 Herentals-Balen-Leopoldsburg.

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Fietsostradef105brugbocholt20190705ccc

Het kanaal Bocholt-Herentals vormt een belangrijke natuurlijke barrière op de fietsostrade F105 Herentals-Balen-Leopoldsburg. Daarom hijst de provincie Antwerpen een kwalitatieve fietsbrug van maar liefst 105 meter lang, 5,5 meter breed en 22,5 meter hoog over dit kanaal. De brug is een knap staaltje staalwerk van maar liefst 265 ton. Ze ligt 8,30 meter boven het water waardoor ze geen belemmering vormt voor de scheepvaart en hiermee voldoet aan de nieuwe normen. De constructie wordt gedragen door 4 landhoofden bestaande uit meer dan 100 paalfunderingen, meer dan 470 m³ beton en meer dan 60 ton wapening.

De fietsbrug is een realisatie van THV Mols-Iemants waarbij de fietsbrug in het atelier van Iemants werd gemaakt. Om deze zware constructie ter plaatse te krijgen, werd er gekozen om de verschillende delen van het wegdek en de boogdelen per boot te vervoeren. Hiervoor werden 4 Zulu-boten ingezet. De binnenvaart leent zich uitermate voor het transport van dergelijke grote onderdelen.

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Fietsostradef105brugbocholt20190705

INVESTERING
De totale kostprijs voor de aanleg van deze fietsbrug bedraagt 3 091 211 euro. De provincie Antwerpen betaalt ruim 1,8 miljoen euro, de Vlaamse Waterweg nv subsidieert 600 000 euro en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) legt 632 000 euro bij.

INGEBRUIKNAME
Het is wel nog even geduld oefenen om deze fietsbrug te kunnen gebruiken. Eerst dient de provincie Antwerpen nog een tunnel aan de Koulaak in Herentals onder de spoorlijn te schuiven en drie bruggen te bouwen over de Kleine Nete en de Sint-Jobstraat. Nadien kan de aanleg van de fietsweg tussen die verschillende bouwwerken van start gaan.

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Fietsbrugf105herentals20190620191562352648846

WERELDOORLOG II
De plaats waar de fietsbrug ligt, herbergt heel wat verhalen. Tijdens de werken deden buurtbewoners meer dan één anekdote over zware gevechten tijdens WOII uit de doeken. Tijdens de graafwerken voor de steunpilaren van de brug konden we niet anders dan deze verhalen bevestigen. De aannemer haalde er een Amerikaanse vliegtuigbom uit WOII uit de grond. Het bewijst nog maar eens dat we tijdens de aanleg van de fietsostrades rekening moeten houden met héél wat onvoorziene omstandigheden.

FIETSOSTRADE F105 HERENTALS-LEOPOLDSBURG
De fietsostrade Herentals-Leopoldsburg tot in Balen loopt langs spoorlijn 15 en telt 36 kilometer. Ze begint aan het station van Herentals en loopt over Olen, Geel en Mol tot in Balen. Langs deze fietsostrade liggen maar liefst 400 bedrijven, 160 scholen en tal van sportverenigingen. Deze fietsostrade vormt dan ook een belangrijke aanrijroute. In Herentals verknopen bovendien vijf fietsostrades, de F5 Antwerpen-Hasselt, F105 Herentals-Balen, F106 Aarschot-Herentals, F103 Lier-Herentals en op termijn de F102 Herentals-Turnhout.


https://fietssnelwegen.be/nieuws/fietsbrug-van-meer-dan-honderd-meter-over-kanaal-bocholt-herentals

https://nnieuws.be/artikel/100-meter-lange-fietsbrug-over-kanaal-bocholt-herentals-geleverd-met-boten-2 (+ video)

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Heistraat - Merelstraat [Geel - Mol]

Message  eeuwige reiziger Jeu 19 Sep 2019 - 19:10

Kostprijs deel Heistraat-Merelstraat bedraagt 3 miljoen euro
Volgende stap voor fietsostrade
16/09/2019

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Ba06062a-d891-11e9-86bf-f2e777b82b67

De werken aan de fietsostrade F105 Herentals-Balen zijn volop bezig. Begin deze maand werd een fietstunnel onder spoorlijn 15 in Herentals geschoven. Daarnaast is de aanleg van de fietsweg tussen de Langstraat en Rauwelkoven in Geel volop bezig. Begin oktober komt daar het gedeelte tussen de Heistraat in Geel en de Merelstraat in Mol bij. De prijs van dat project bedraagt drie miljoen euro.

Tijdens de werken is in geen omleiding voorzien. Het vrachtverkeer maakt gebruik van de bestaande wegen. Om inwoners te informeren over de werken organiseert de provincie Antwerpen donderdag tussen 17 en 20 uur een infomarkt in zaal Loana, Kievermont 11 in Geel.

De aanleg van de fietsweg maakt deel uit van de fietsostrade F105 Herentals-Balen. Die loopt langs spoorlijn 15 en is 36 kilometer lang. Hij verbindt Herentals, Olen, Geel, Mol en Balen en kan zo heel wat werk- en schoolbestemmingen bereiken.


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190916_04612128

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Onofficiële opening Rauwelkoven - grens Olen [Geel]

Message  eeuwige reiziger Ven 8 Nov 2019 - 16:27

Fietsostrade laat zich testen (al mag het nog niet)
8/11/2019

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 68e3c254-017d-11ea-b3cf-6024f1c6e5c7_web_scale_0.1008065_0.1008065__

OLEN / GEEL - Een eerste fonkelnieuw stuk van de fietsostrade Herentals-Balen, in totaal 36 kilometer pal naast de spoorlijn, is over 3 kilometer tussen Rauwelkoven en de grens met Olen intussen aangelegd.

Met de eigen tunnel onder de ringlaan van Geel door en aparte verlichting hebben fietsers er zo een heuse fietssnelweg bij. Hoewel de provincie Antwerpen nog met de afwerking van de pas aangelegde strook bezig is en het pad officieel nog niet is opengesteld, hebben heel wat schoolgaande jeugd en woonwerkverkeer op de tweewieler hun weg naar de fietsostrade al gevonden.

De echte openstelling laat normaal niet lang meer op zich wachten, maar de afscheiding tussen het fietspad en de spoorlijn moet nog worden aangebracht. Ondertussen is ook al gestart met het deel tussen Geel en Mol.

https://www.gva.be/cnt/dmf20191107_04705793/fietsostrade-laat-zich-testen-al-mag-het-nog-niet

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Fietsbrug Sint-Jobstraat [Herentals]

Message  eeuwige reiziger Sam 9 Nov 2019 - 15:51

Sint-Jobsstraat weekend afgesloten tijdens plaatsing van fietsbrug
6 november 2019

HERENTALS - Van vrijdag 22 tot maandag 25 november plaatst de provincie Antwerpen een fietsbrug over de Sint-Jobsstraat. Hierdoor is de Sint-Jobsstraat, tussen Schuttersstraat en Kamergoor, tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

De fietsbrug maakt deel uit van de nieuwe fietsostrade tussen Herentals en Balen en komt naast de bestaande brug voor de spoorwegen. Op vrijdag 22 november, van 7 tot 22 uur, staan er in de straat tijdelijke verkeerslichten. Vrijdag vanaf 22 uur tot zondag 24 november om 18 uur is verkeer tussen Schuttersstraat en Kamergoor verboden. Vanaf 18 uur tot maandag 25 november om 16 uur staan er opnieuw tijdelijke verkeerslichten.

De omleiding voor het autoverkeer loopt via de Geelseweg. Fietsers volgen een omleiding via het jaagpad.


https://www.hln.be/in-de-buurt/herentals/sint-jobsstraat-weekend-afgesloten-tijdens-plaatsing-van-fietsbrug~af49105d/

Plan van de brug (blz. 9):

https://www.provincieantwerpen.be/content/dam/provant/drem/dienst-mobiliteit/fietsbeleid/f105_herentals_balen/plannen_f105/PR_FOS_Herentals_Balen_website.pdf

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Re: Fietsbrug Sint-Jobstraat [Herentals]

Message  eeuwige reiziger Dim 24 Nov 2019 - 12:07

Aannemer bouwt fietsbrug over Sint-Jobsstraat
23 november 201

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

HERENTALS - In Herentals plaatst een aannemer dit weekend de fietsbrug over de Sint-Jobsstraat. In het voorjaar van 2020 volgt de bouw van een brug over de Kleine Nete.

Voor de aanleg van de fietsostrade moeten er op grondgebied Herentals vijf fietsbruggen en één tunnel gebouwd worden. De fietsbrug over het kanaal Bocholt-Herentals en de fietstunnel aan Koulaak waren al afgewerkt. Tijdens dit weekend wordt ook de fietsbrug over de Sint-Jobsstraat geplaatst. “Deze brug van vijftig meter lang komt naast de huidige spoorwegbrug te liggen”, vertelt Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit. “De fietsbrug is 5,5 meter breed en heeft verlichting in de leuning. Een bouwwerk van ruim 800.000 euro. Voor dit project ontvangt de provincie voor de helft subsidies van de Vlaamse overheid.”

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Kleine Nete

Voor de plaatsing van de brug werden vrijdagnacht eerst de drie brugdelen aangevoerd. Die werden dan vanaf zaterdagochtend gemonteerd. Over enkele maanden staat de volgende fase van de fietsostrade op het programma. “De aannemer start in het voorjaar 2020 met de bouw van de brug over de Kleine Nete. Deze fietsbrug ligt tussen de fietstunnel aan Koulaak en de fietsbrug over de Sint-Jobsstraat. Zodra de fietsbrug over de Kleine Nete gerealiseerd is, starten de werken voor de aanleg van de fietsweg tussen Koulaak in Herentals en Doffen in Olen”, besluit gedeputeerde Luk Lemmens.


https://www.hln.be/in-de-buurt/herentals/aannemer-bouwt-fietsbrug-over-sint-jobsstraat~a69c6d8f/
https://www.facebook.com/watch/?v=2640597806021661

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Infomoment Olen (30 januari 2020)

Message  eeuwige reiziger Sam 14 Déc 2019 - 17:11

Infomarkt aanleg fietsweg tussen Doffen en Meirenstraat in Olen

Wanneer?
Donderdag 30 januari 2020 van 17:00 - 20:00

Waar?
Sociaal Huis, Lichtaartseweg 9, Olen

Wat?
Provincie Antwerpen legt de fietsostrade F105 Herentals-Balen aan naast spoorlijn 15. De aanleg van deze fietsostrade draait op volle toeren met de realisatie van de fietstunnel aan de Koulaak in Herentals, een fietsbrug over het kanaal Bocholt-Herentals, een fietstunnel onder de Ring van Geel en een fietsbrug in de Sint-Jobsstraat in Herentals.

Binnenkort starten de werken voor de aanleg van het traject tussen Doffen en Meirenstraat in Olen.

Benieuwd hoe al die werken zullen verlopen? Kom dan zeker naar de infomarkt op 30 januari 2020 van 17 tot 20 uur in het Sociaal Huis, Lichtaartseweg 9, in Olen. De provincie Antwerpen licht toe wanneer de werken starten, hoe die precies verlopen, of er een omleiding zal gelden, … Je krijgt niet alleen heel concrete informatie, je krijgt ook de kans om vragen te stellen aan de projectleiders van de provincie Antwerpen.


https://www.facebook.com/events/914669345596183/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Re: Onofficiële opening Rauwelkoven - grens Olen [Geel]

Message  eeuwige reiziger Mar 24 Déc 2019 - 14:56

Fietsostrade tussen Geel en Olen pas in februari klaar
23 december 2019

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

GEEL - Het deel van de fietsostrade tussen Rauwelkoven in Larum en de Langstraat in Olen zal pas tegen februari opengesteld kunnen worden in plaats van op eind 2019. Het plaatsen van de draadafsluiting duurt namelijk langer dan verwacht.

De weg tussen de Langstraat en Rauwelkoven maakt deel uit van de fietsostrade Herentals-Balen. Aangezien het hekwerk nog niet overal geplaatst is, een veiligheidsvoorwaarde die Infrabel de provincie Antwerpen oplegt voor opening, kan dit deel van de fietsostrade echter nog niet opengesteld worden. “De plaatsing van de afsluiting tussen de spoorweg en de fietsweg is een tijdrovende job. Vermoedelijk is de aannemer klaar met de plaatsing van het hekwerk tegen februari”, klinkt het.

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Tussen Heistraat in Geel en Merelstraat in Mol is de aannemer inmiddels gestart met de grondwerken, die na de kerstperiode hervatten. Zonder al te veel tegenslagen hoopt de provincie tegen de zomer van 2020 de aanleg van die fietsweg van bijna vijf kilometer af te ronden.

https://www.hln.be/in-de-buurt/geel/fietsostrade-tussen-geel-en-olen-pas-in-februari-klaar~a4c000ad/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Infoavond Olen (30 januari 2020)

Message  eeuwige reiziger Dim 26 Jan 2020 - 16:48

Aanleg fietsostrade in Olen gaat dit voorjaar van start
24 januari 2020

OLEN - Dit voorjaar start de aannemer met de aanleg van de fietsostrade in Olen, waarmee drie kilometer van de fietsostrade Herentals-Balen aangelegd wordt. De kostprijs ervan bedraagt zo’n twee miljoen euro.

Intussen is de eerste drie kilometer van de fietsostrade, tussen Rauwelkoven en Langstraat in Geel, bijna klaar. Enkel de afsluiting tussen de spoorweg en fietsostrade moet nog verder afgewerkt worden. Tussen de Heistraat in Geel en de Merelstraat in Mol, goed voor vijf kilometer, werkt de aannemer ook volop verder aan de fietsweg.

Tegen begin 2021 is met de aanleg van de fietsweg tussen het kanaal Bocholt-Herentals en Meirenstraat in Olen nog eens drie kilometer klaar. Reken daar ook nog eens de realisatie van een fietstunnel aan Koulaak, een fietsbrug in Sin-Jobsstraat, een fietsbrug over het kanaal in Herentals en een fietstunnel onder de Ring van Geel bij en je merkt dat de fietsostrade Herentals-Balen vorm begint te krijgen”, legt Luk Lemmens (N-VA), gedeputeerde voor Mobiliteit, uit.
Infomarkt

Begin dit jaar start de aannemer met de voorbereidende werken in Olen. De effectieve aanleg van de fietsweg is voorzien voor april of mei 2020. Tijdens de werken is geen omleiding voorzien. Op kruispunten en spooroverwegen staan wel verkeersborden om de weggebruiker attent te maken op het werfverkeer.

Op donderdag 30 januari organiseert de provincie Antwerpen een infomarkt in het Sociaal Huis in Olen. Tussen 17 en 20 uur licht de provincie er de werken toe en geeft de timing mee. Burgers krijgen er ook de kans om vragen te stellen aan de projectleiders.


https://www.hln.be/in-de-buurt/olen/aanleg-fietsostrade-in-olen-gaat-dit-voorjaar-van-start~a88b6883/


Infomarkt aanleg fietsostrade F105 Herentals- Balen tussen Doffen en Meirenstraat in Olen
maandag 6 januari 2020

Tijdens een infomarkt op donderdag 30 januari licht de provincie Antwerpen toe wanneer de aanleg van de fietsostrade start tussen Doffen en Meirenstraat in Olen, hoe de werken precies verlopen of er een omleiding zal gelden.

De provincie Antwerpen legt de fietsostrade F105 Herentals-Balen aan naast spoorlijn 15. De aanleg van deze fietsostrade draait op volle toeren met de realisatie van de fietstunnel aan de Koulaak in Herentals, een fietsbrug over het kanaal Bocholt-Herentals, een fietstunnel onder de Ring van Geel en een fietsbrug in de Sint-Jobsstraat in Herentals.

Binnenkort starten de werken voor de aanleg van het traject tussen Doffen en Meirenstraat in Olen.

Benieuwd hoe al die werken zullen verlopen? Kom dan zeker naar de infomarkt op 30 januari 2020 van 17.00 tot 20.00 uur in het sociaal huis, Lichtaartseweg 9 in Olen. De provincie Antwerpen licht toe wanneer de werken starten, hoe die precies verlopen, of er een omleiding zal gelden. Je krijgt niet alleen heel concrete informatie, je krijgt ook de kans om vragen te stellen aan de projectleiders van de provincie Antwerpen.

https://www.olen.be/nieuwsdetail/3879/infomarkt-aanleg-fietsostrade-f105-herentals--balen-tussen-doffen-en-meirenstraat-in-olen
https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/drem/dienst-mobiliteit/fietsbeleid/fietsostrades/f105/werfnieuws.html
https://www.facebook.com/events/3294123350659448/

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Feestelijke opening zaterdag 15 februari 2020

Message  joverwimp Mer 12 Fév 2020 - 11:44

In mei vorig jaar startte de provincie Antwerpen met de aanleg van de fietsweg tussen de Langstraat en Rauwelkoven in Geel.
Op zaterdag 15 februari 2020 zijn de werken aan de eerste drie kilometer fietsostrade F105 Herentals-Balen achter de rug en fietsen we deze gloednieuwe fietsweg in.
De provincie nodigt je dan ook graag uit om samen te fietsen van aan de Langstraat in Geel tot aan de fietstunnel in Rauwelkoven.

Programma
10.30 uur: met de fiets verzamelen aan de spooroverweg in de Langstraat (ter hoogte van huisnummer 98) in Geel
11 uur: vertrek per fiets over gloednieuwe fietsostrade F105 Herentals-Balen
11.30 uur: aankomst aan fietstunnel in Rauwelkoven
11.40 uur: officiële opening door gedeputeerde Luk Lemmens
12.00 uur: genieten van een tas soep of pakje friet
13.00 uur: einde
joverwimp
joverwimp

Messages : 3047
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 77
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 Empty Re: Feestelijke opening zaterdag 15 februari 2020

Message  eeuwige reiziger Sam 22 Fév 2020 - 20:00

Eerste drie kilometer van nieuwe fietsostrade tussen Herentals en Balen is klaar
15 februari 2020

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

HERENTALS - De eerste drie kilometer van de 36 kilometer lange fietsostrade F105 Herentals-Balen is klaar. Op grondgebied Geel fiets je voortaan over een verlichte fietsweg naast spoorlijn 15. Het fietspad is aangelegd tussen de Langstraat en Rauwelkoven en kostte zo’n twee miljoen euro.

“Momenteel zijn ook de werken aan de vijf kilometer lange fietsweg tussen Heistraat in Geel en de Merelstraat in Mol volop aan de gang”, zegt Luk Lemmens (N-VA) van de provincie Antwerpen. “Nog dit jaar start de aannemer met de aanleg van de fietsweg tussen het kanaal Bocholt-Herentals en Meirenstraat in Olen. Over een jaar is meer dan de helft van deze fietsostrade afgewerkt.”

L015 Herentals - Balen (L15) ('fiets-o-strade' 7 - 'fiets-o-strade van de Kempen') Fietsnelweg F105 - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Telpaal

Ter hoogte van de fietstunnel staat ook een fietstelpaal. “De provincie Antwerpen telt op vaste locaties, waaronder voortaan ook aan de fietstunnel in Rauwelkoven. Zo weten we voor al deze tellers hoeveel fietsers er per rijrichting passeren per kwartier, uur, dag, op werkdagen of zondagen. Deze vaste tellers geven waardevolle informatie voor het bepalen van een evolutie of trend”, aldus Luk Lemmens nog. “
Dertig miljoen

De keuze voor de fietsostrade Herentals-Balen is weldoordacht. De fietsostrade F105 loopt door drie kleinere stedelijke gebieden met heel wat werk- en schoolbestemmingen. Het totale kostenplaatje bedraagt meer dan 30 miljoen euro waarvan 9 miljoen euro voor twee fietstunnels en negen fietsbruggen. De fietstunnel onder de R14, de ring rond Geel, kostte 1,4 miljoen euro. Voor de bouw van de fietstunnel kreeg de provincie Antwerpen 632.000 euro van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en 600.000 euro van de Vlaamse overheid.


https://www.hln.be/in-de-buurt/herentals/eerste-drie-kilometer-van-nieuwe-fietsostrade-tussen-herentals-en-balen-is-klaar~afa509d8/
https://www.gva.be/cnt/dmf20200216_04851071/gelenaars-fietsen-nieuwe-fietsostrade-naar-olen-in-beste-fietspad-waarop-ik-al-ooit-heb-gereden

eeuwige reiziger

Messages : 3590
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 51
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 3 Précédent  1, 2, 3  Suivant

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum